Kachní játra přelitá žloutkovou marinádou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 tácek kachních jater (400 g)
1 cibule
sůl
pepř
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička Worchesteru
1 lžička mleté papriky (kdo chce ostřejší, dá pálivou)
3 žloutky
1 lžička Solamylu s vodou
2 lžíce kečupu (kdo chce ostřejší, dá ostrý)
pár lžic oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme marinádu a v misce smícháme-sůl, pepř, kečup, žloutky, sójovou omáčku, worchester, papriku a 1 dcl vody, promícháme a necháme odpočívat.

  2. Játra si nakrájíme na kusy, cibuli na půlměsíčky a dáme jí smažit na pánev s olejem.

  3. Když je cibule orestovaná, přidáme játra, ty taky orestujeme a pak zalijeme připravenou marinádou, mícháme a do té misky si dáme Solamyl a vodu, rozmícháme a zalijeme k játrům.

  4. Necháme provařit, eventuelně dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!