Kachní játra přelitá žloutkovou marinádou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 tácek kachních jater (400 g)
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička Worchesteru
- 1 lžička mleté papriky (kdo chce ostřejší, dá pálivou)
- 3 žloutky
- 1 lžička Solamylu s vodou
- 2 lžíce kečupu (kdo chce ostřejší, dá ostrý)
- pár lžic oleje
Postup Kachní játra přelitá žloutkovou marinádou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme marinádu a v misce smícháme-sůl, pepř, kečup, žloutky, sójovou omáčku, worchester, papriku a 1 dcl vody, promícháme a necháme odpočívat.
Játra si nakrájíme na kusy, cibuli na půlměsíčky a dáme jí smažit na pánev s olejem.
Když je cibule orestovaná, přidáme játra, ty taky orestujeme a pak zalijeme připravenou marinádou, mícháme a do té misky si dáme Solamyl a vodu, rozmícháme a zalijeme k játrům.
Necháme provařit, eventuelně dosolíme.