Kachní játra Foie Gras

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g kachních jater foie gras“ (chlazená)
1/2 kedlubny (mladé)
1 cuketa (mladá)
8 karotek
petrželová nať
2 jarní cibulky s natí
3 nové brambory (velké)
2 dl smetany
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici.

  2. Zeleninovou přílohu připravíme tak, že nakrájíme kedlubnu na kostičky, polovinu karotek nakrájíme na šikmá kolečka, druhou polovinu karotek necháme vcelku, jarní cibulku i s natí na kolečka, mladou cuketu na silnější kolečka a petrželovou nať na jemno.

  3. Do pánve si dáme rozpustit lžičku másla a vložíme nakrájenou zeleninu. Promícháme a osolíme a opepříme. Zlehka ji orestujeme tak aby zůstala tzv. na skus“.

  4. Nové brambory si uvaříme ve slupce. Po uvaření oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.

  5. Do pánve si dáme smetanu a vložíme nakrájené brambory, necháme prohřát a to tak dlouho než se smetana vsákne do brambor.

  6. Když máme obě přílohy hotové, vyndáme si kachní foie gras“ z lednice a v teplé vodě namočeným nožem je nakrájíme na asi 2 cm široké plátky. Plátky jater vydatně osolíme a opepříme.

  7. Vkládáme do dobře rozpálené suché steakové pánve a opékáme z obou stran, dokud na játrech nejsou hnědé pruhy. Játra ihned servírujeme s teplou mladou zeleninou a bramborovými plátky ve smetaně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!