Jarní vaječné pohoštění
Recepty, PředkrmySuroviny
- 6 vajec
- 1 almette bez příchuti
- 1 smetanový sýr
- 50 g másla
- 1 PL majonézy
- sůl
- mletý bílý pepř
- 100 g uzeného plátkového lososa
- pažitka
Postup Jarní vaječné pohoštění
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvařím natvrdo. Vkládám je do studené vody, kterou rychle přivedu k varu a od doby, kdy voda začne vřít, počítám 8-9 minut. Jakmile jsou vejce uvařená, vodu sliji a rychle je zchladím ve studené vodě, kterou párkrát vyměním. Poté je oloupu a opláchnu krátce studenou vodou, aby na nich neulpěly žádné skořápky.
Vychladlá vejce překrojím podélně přesně napůl a z obou půlek vyjmu žloutky, které odložím do misky. Ke žloutkům přidám všechny uvedené suroviny, kromě lososa a pažitky a metlami ručního mixéru našlehám do pěny. Dochutím a naplním tím zdobičku.
Do každé půlky vejce nastříkám krém, posypu pažitkou a ozdobím kouskem lososa.