Jarní vaječné pohoštění

Recepty, Předkrmy

Suroviny

6 vajec
1 almette bez příchuti
1 smetanový sýr
50 g másla
1 PL majonézy
sůl
mletý bílý pepř
100 g uzeného plátkového lososa
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvařím natvrdo. Vkládám je do studené vody, kterou rychle přivedu k varu a od doby, kdy voda začne vřít, počítám 8-9 minut. Jakmile jsou vejce uvařená, vodu sliji a rychle je zchladím ve studené vodě, kterou párkrát vyměním. Poté je oloupu a opláchnu krátce studenou vodou, aby na nich neulpěly žádné skořápky.

  2. Vychladlá vejce překrojím podélně přesně napůl a z obou půlek vyjmu žloutky, které odložím do misky. Ke žloutkům přidám všechny uvedené suroviny, kromě lososa a pažitky a metlami ručního mixéru našlehám do pěny. Dochutím a naplním tím zdobičku.

  3. Do každé půlky vejce nastříkám krém, posypu pažitkou a ozdobím kouskem lososa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!