Vaječná omeleta se žampiony, bramborem a sýrem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g žampionů
- 1 větší brambor
- 2 vejce
- 6 plátků sýru goudy
- 2 lžíce mléka
- 2 lžičky houbového koření
- 1 lžička koření do bylinkového másla
- 1 lžička grilovacího koření
- čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1 špetka mletého kmínu
- olivový či jiný olej + 30 g másla
- 1 špetka majoránky
Postup Vaječná omeleta se žampiony, bramborem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme nebo rychle opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky a vložíme do pánve s rozehřátým olejem a polovinou másla. Přidáme kmín a houbové koření a restujeme.
Do misky klepneme vajíčka, přidáme mléko, na drobno nakrájený sýr a brambor nastrouhaný na malé slzy. Přidáme zbytek koření a rozšleháme vidličkou.
Orestované houby přendáme na talíř a na zbytek omastku nalijeme vaječnou směs. Na povrch naskládáme houby a lehce je zatlačíme do směsi. Smažíme zlehka, nejlépe na rozptylovači plamene. Po deseti minutách velkou širokou obracečkou otočíme a můžeme trochu zesílit plyn. Přidáme zbytek másla. Když je všechna tekutina vysmažena, máme hotovo.