Jablečná žemlovka s opilými rozinkami
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 2 rohlíky
- 1 dcl mléka
- 2 ks vanilkového cukru
- 1 lžička skořice
- 120 g měkkého tvarohu
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1/4 limety
- 3 lžíce rumu
- 80 g rozinek
- 20 g másla
- kokos na vysypaní
- 2 velká jablka
- 1 vejce
Postup Jablečná žemlovka s opilými rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Spařené rozinky namočíme do rumu. Nakrájíme rohlíky na půlkolečka, vložíme do misky. Zaléváme mlékem a zasypeme lehce vanilkovým cukrem. Rohlíky by měly být vláčné, ne rozmočené. Do druhé misky dáme tvaroh, rozmícháme ho s vejci, vymačkáme limetu, přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr.
Jablka oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme, zasypeme skořicí a troškou vanilkového cukru a do jablek vlijeme rum s rozinkami. Vše důkladně promícháme. Košíčkové formy o průměru 12,5 cm vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno formiček dáváme rohlíky, na ně tvaroh a navrch pokládáme jablíčka s opilými rozinkami.
Necháme péct 25 minut na 180 stupňů. Po upečení servírujeme na talíř.