Vepřová pečeně pro diabetiky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

400 g krkovičky (- plátky)
sůl
celý kmín
česnek
Bramborový knedlík:
3-4 brambory
sůl
30 g hrubé mouky
1 vajíčko
Zelí:
500 g kysaného zelí
sůl
20 g tuku
20 g cibule
200 g syrových brambor
pokud chceme osladit, tak umělé sladidlo

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici opečeme ze všech stran nasucho na teflonové pánvi. Osolíme, posypeme kmínem, opepříme, já jsem přidala několik špetek koření Čarodějka a česnek. Podlijeme vodou a pečeme doměkka.

  2. Brambory ve slupce předem uvaříme-můžeme den předem, oloupeme a nastrouháme na hrubých nudličkách. Přidáme sůl, vajíčko a hrubou mouku.

  3. Vytvoříme jeden, nebo dva válečky a v osolené vodě vaříme cca 20 min.

  4. Zelí povaříme doměkka, zahustíme syrovými bramborami a můžeme přidat předem osmaženou cibulku. Provaříme a podáváme s knedlíkem a masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!