Vepřová pečeně pro diabetiky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 400 g krkovičky (- plátky)
- sůl
- celý kmín
- česnek
- Bramborový knedlík:
- 3-4 brambory
- sůl
- 30 g hrubé mouky
- 1 vajíčko
- Zelí:
- 500 g kysaného zelí
- sůl
- 20 g tuku
- 20 g cibule
- 200 g syrových brambor
- pokud chceme osladit, tak umělé sladidlo
Postup Vepřová pečeně pro diabetiky
Postup přípravy receptu
-
Krkovici opečeme ze všech stran nasucho na teflonové pánvi. Osolíme, posypeme kmínem, opepříme, já jsem přidala několik špetek koření Čarodějka a česnek. Podlijeme vodou a pečeme doměkka.
Brambory ve slupce předem uvaříme-můžeme den předem, oloupeme a nastrouháme na hrubých nudličkách. Přidáme sůl, vajíčko a hrubou mouku.
Vytvoříme jeden, nebo dva válečky a v osolené vodě vaříme cca 20 min.
Zelí povaříme doměkka, zahustíme syrovými bramborami a můžeme přidat předem osmaženou cibulku. Provaříme a podáváme s knedlíkem a masem.