Italský salát po česku
Recepty, SalátySuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 kadeřavý salát zelený
- 1 ledový salát
- 1 kadeřavý salát červený
- 1 vanička cherry rajčátek
- 1 bageta (houska, toustový chléb)
- 80 g Parmezánu vcelku
- Na zálivku:
- 1,5 dl olivového oleje
- červený vinný ocet
- balsamico
- 1 lžíce oregana
- sůl
- pepř
- 1 lžička francouzské hořčice
Postup Italský salát po česku
Postup přípravy receptu
-
Bagetu (housku, toastový chléb) nakrájíme na kostičky a opečeme na jedné lžíci oleje.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odpočinout. Na pánvi rozehřejeme olej, kuřecí prsa opečeme dozlatova a ke konci k masu přihodíme opečené krutony, aby do sebe natáhly chuť masa a koření.
Salátové listy otrháme a důkladně propláchneme vodou, aby na nich lépe ulpěla zálivka, osušíme je v odstředivé nádobce, případně v utěrce. Pak je natrháme na kousky. Rajčátka omyjeme, osušíme a přepůlíme. Z parmezánu si nožem nebo škrabkou připravíme sýrové hoblinky.
Zálivku si připravíme smícháním oleje a všech předepsaných ingrediencí. Ocet a balsamico dávkujeme několikrát po troškách, podle vlastní chuti. Dresing má mít ostřejší chuť. Suché listy salátu a rajčátka pokládáme na talíř a několikrát postupně přeléváme zálivkou. Doprostřed dáme krutony, přidáme opečené kuřecí maso a na závěr ozdobíme hoblinkami parmezánu. Podáváme čerstvé s opečeným pečivem a bylinkovým máslem.