Hráškový krém s Granny Smith a uzenými kachními prsami

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g hrášku (mraženého nebo čerstvého)
1 šalotka
3 stroužky česneku
10 cl smetany na vaření
pálivé koření z Espelette (nebo prostě pálivé koření)
100 g uzeného magret
1 jablko Granny Smith

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku si nakrájame nadrobno.

  2. Cesnak si očistíme a vyberieme zelené vnútro. 2 strúčiky nakrájame na tenké plátky, na čipsy a 1 cesnak popučíme nadrobno.

  3. Odložíme si 4 plátky magret a zvyšok nakrájame na pásiky a potom na brunoise, na malinké kocky.

  4. Jablko Granny Smith, treba použiť kyslé jablko, umyjeme a nakrájamé na tyčinky. Odložíme si zopár tyčiniek, asi 9-12 na osobu, a zvyšok nakrájame na malinké kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezčernalo.

  5. Pripravíme si zmes údeného magret s jablkom. V malej miske zmiešame nadrobno nakrájané jablká a údené magret. Poriadne premiešame.

  6. Z plátkov magret a s jabĺk, ktoré sme nepokrájali nadrobno urobíme zväzok ako vidíte na fotke.

  7. Šalotku šupneme do hrnca, kde sa už rozohrial olej. Keď je čiastočne opražená, pridáme popučený cesnak a po 30 sekundách pridáme hrášok.

  8. Posolíme, pridáme trošku štipľavého korenia a zalejeme vodou. Prikryjeme a necháme variť takých 10-15 minút. tak aby hrašok zmäkol.

  9. Kým sa nám hrášok uvarí, rozohrejeme si trocha slnečnicového oleja v malom hrnčeku a vypražíme cesnakove čipsy dozlatiska. Vyberieme ich na kuchynskú papierovú utierku a posolíme. Necháme vychladnúť.

  10. Keď je hrášok dostatočne mäkký, prelejeme do mixéra a pomixujeme nahladko. Ak je krém moc hustý, môžme pridať trošku vody. Vrátime naspäť do hrnca a prilejeme smotanu na varenie. Necháme zovrieť a ak treba tak dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!