Koložvárské zelí III.
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Koložvárské zelí:
- 1/2 kg rýže
- 1 kg mletého masa
- 3 nožičky klobásy (pálivé)
- 1,5 sáčku kysaného zelí
- 200 g kysané smetany
- 100 g plísňového sýru Niva
- kmín
- pepř
- sůl
- ďábelské koření nebo harisu
- cibule
Postup Koložvárské zelí III.
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvařit, mleté maso na cibuli udusit, okořenit podle chuti (ostré je lepší). Kysané zelí slijeme a smícháme s cibulí.
Klobásu nakrájíme na kolečka. Kysanou smetanu rozředíme s trochou vody a zamícháme. Plísňový sýr nahrubo nastrouhat.
Do vyššího pekáče rovnáme půlku zelí, klobásy, rýže, mleté maso a toto se opakuje a povrch se zalije kysanou smetanou, dáme do vyhřáté trouby na 180-200°C a pečeme asi 1 hodinu přiklopené.
Po hodince se pekáč odkryje, posype se plísňovým sýrem a nechá se chvilku zapéct.