Houbové „koložvárske“ zelí
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g kysaného zelí
- 500 g lesních hub
- 200 g rýže
- 2 cibule
- 1 kysaná smetana (150 g)
- 1 dcl mléka
- 3 vejce
- 1 lžice mleté červené papriky
- sůl
- mletý pepř černý
- olej
Postup Houbové „koložvárske“ zelí
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja opražíme 1 nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku, kapustu, premiešame a podusíme cca 15 minút.
V druhom hrnci opäť na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú druhú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a dusíme 15 minút.
Na troške oleja v treťom hrnci opražíme ryžu, zalejeme horúcou vodou, jemne osolíme a dusíme do mäkka.
Do vymasteného pekáča dáme polovicu podusenej kapusty, na ňu navrstvíme polovicu ryže a na ryžu podusené huby. Rozložíme druhú polovicu ryže a na ňu zvyšok kapusty.
Rozhabarkujeme smotanu, vajcia, mlieko, zalejeme pekáč. Pečieme zakryté v rúre pri strednej teplote asi 30 minút, potom odkryjeme a ešte 10 min dopečieme.