Krůtí plátky s hráškovými lusky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí plátky
- 350 g mladých hráškových lusků
- několik lístků šalvěje
- plátek másla
- olej
- sůl
- cherry rajčátka
- Marináda:
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- pepř
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
Postup Krůtí plátky s hráškovými lusky
Postup přípravy receptu
-
Všetky suroviny na marinádu premiešame. Plátky mäsa dáme do marinády na 1-2 hodiny.
Potom na panvici rozpálime olej a plátky z oboch strán opekáme po cca 5-6 minútach z každej strany (podľa hrúbky mäsa). Plátky vyberiem a udržiavame v teple.
K výpeku pridáme maslo a hráškové strúčiky. Pridáme nasekané lístky šalvie, osolíme a za miešania opekáme asi 5 minút.
Plátky mäsa podávame so strúčikmi a paradajočkami. Prílohu zvolíme podľa chuti.