Ravioli plněné mletým masem a špenátem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g pšeničné mouky
4 vejce
sůl
200 g špenátu
3 velké cibule
80 g másla
1 lžíce sekané petrželky
200 g mletého hovězího masa
2 lžíce strouhanky
muškátový oříšek(příp.oblíbené koření, bylinky)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme.(možná bude potřeba více vody - záleží na mouce).

  2. Špenát omyjeme, krátce povaříme, necháme okapat a nasekáme. Lzde použít i mražený - ne však protlak!

  3. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a 2 na kolečka - lze také na kostičky.

  4. Cibuli necháme zesklovatět na 30 g másla.

  5. Smícháme s petrželkou, masem, špenátem, 2 vejci, muškátovým oříškem (příp.bylinkami) a strouhankou.

  6. Osolíme, opepříme.

  7. Po lžících poklademe směs na polovinu těsta, prostor mezi porcemi potřeme vodou, druhou polovinou těsta překryjeme, přitlačíme a nakrájíme na čtverce (rádýlko - nebo okraje pomačkáme kolem dokola vydličkou).

  8. Necháme táhnout 8 minut v osolené vařící vodě.

  9. Kolečka cibule necháme zhnědnout na 50 g másla a taštičky jimi posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!