Zavařené okurky bez vaření nálevu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

Na jednu sklenici:
1 lžička soli
3 lžičky krupicového cukru
4 tablety spolarinu (cukerinu)
7 lžic octa
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
7 kuliček celého pepře
kopr
mrkev
cibule
křen

Postup přípravy receptu

  1. Na dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen, bobkový list, snítku kopru a okurky dorovnáme do plné sklenice. Nahoru dáme mrkev, cibuli, křen, sůl, cukr, spolarin, pepř, nové koření, ocet a zalejeme vodou, aby byly okurky potopené. Očistíme vrch sklenice, zavíčkujeme a zavaříme 25 minut na 80°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!