Vepřové na houbách a zeleném kari
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřového masa, nejlépe krkovice
- hrst sušených hříbků nebo směsi hub
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce zelené kari pasty
- 2 lžíce světlé sojové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžičky kurkumy
- 400 ml kokosového mléka
- solamyl dle potřeby na zahuštění
- vývar na podlévání
- chilli papričku dle chuti k podávání
- nať jarní cibulky na posypání
Postup Vepřové na houbách a zeleném kari
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Pokud použijeme čerstvé houby, očistíme je a nakrájíme na plátky. Sušené předem namočíme nebo krátce povaříme. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme zelenou kari pastu (není tak ostrá jako červená). Necháme rozvonět, přidáme maso, které necháme za stálého míchání zatáhnout a pustit šťávu.
Podlijeme vývarem nebo vodou a na zmírněné teplotě dusíme cca 30 minut. Přidáme sojovou i ústřicovou omáčku, kokosové mléko a dusíme do změknutí masa ještě 15-20 minut. Před koncem vaření přidáme kurkumu a zahustíme solamylem tak, že 1 plnou lžičku rozmícháme v trošce vody, vlijeme do omáčky, zamícháme a necháme přejít varem.
Podle chuti můžeme přidat trochu sojové omáčky nebo špetku soli (pozor obě omáčky sůl nahrazují). Podáváme s rýží, posypané zelenou cibulkou a výborné je ještě zakápnuté citronovou šťávou.