Vepřové na houbách a zeleném kari

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa, nejlépe krkovice
hrst sušených hříbků nebo směsi hub
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1-2 lžíce zelené kari pasty
2 lžíce světlé sojové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžičky kurkumy
400 ml kokosového mléka
solamyl dle potřeby na zahuštění
vývar na podlévání
chilli papričku dle chuti k podávání
nať jarní cibulky na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Pokud použijeme čerstvé houby, očistíme je a nakrájíme na plátky. Sušené předem namočíme nebo krátce povaříme. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme zelenou kari pastu (není tak ostrá jako červená). Necháme rozvonět, přidáme maso, které necháme za stálého míchání zatáhnout a pustit šťávu.

  2. Podlijeme vývarem nebo vodou a na zmírněné teplotě dusíme cca 30 minut. Přidáme sojovou i ústřicovou omáčku, kokosové mléko a dusíme do změknutí masa ještě 15-20 minut. Před koncem vaření přidáme kurkumu a zahustíme solamylem tak, že 1 plnou lžičku rozmícháme v trošce vody, vlijeme do omáčky, zamícháme a necháme přejít varem.

  3. Podle chuti můžeme přidat trochu sojové omáčky nebo špetku soli (pozor obě omáčky sůl nahrazují). Podáváme s rýží, posypané zelenou cibulkou a výborné je ještě zakápnuté citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!