Hovězí závitky s velikonoční nádivkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího masa
200 g uzeného masa
2 housky
2 vejce
2 lžíce listového špenátu
50 g másla
1 lžíce hladké mouky
2-3 stroužky česneku
muškátový květ
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout, umeleme a odložíme si 2dl vývaru. Na kousku másla podusíme špenát.

  2. Nadrobno nakrájené housky, lehce pokapeme vývarem z uzeného masa, přidáme umleté maso, špenát, rozšlehaná vejce,česnek, pepř, sůl a muškátový květ.

  3. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Rozdělíme na ně nádivku, zatočíme a zpevníme párátky nebo převážeme nití.

  4. Dáme do pekáče, poklademe máslem a za stálého podlévání výpekem a vývarem upečeme.

  5. Po upečení odebereme šťávu, zaprášíme moukou a povaříme. Podáme s rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!