Hovězí závitky s velikonoční nádivkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky hovězího masa
- 200 g uzeného masa
- 2 housky
- 2 vejce
- 2 lžíce listového špenátu
- 50 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 2-3 stroužky česneku
- muškátový květ
- pepř
- sůl
Postup Hovězí závitky s velikonoční nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout, umeleme a odložíme si 2dl vývaru. Na kousku másla podusíme špenát.
Nadrobno nakrájené housky, lehce pokapeme vývarem z uzeného masa, přidáme umleté maso, špenát, rozšlehaná vejce,česnek, pepř, sůl a muškátový květ.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Rozdělíme na ně nádivku, zatočíme a zpevníme párátky nebo převážeme nití.
Dáme do pekáče, poklademe máslem a za stálého podlévání výpekem a vývarem upečeme.
Po upečení odebereme šťávu, zaprášíme moukou a povaříme. Podáme s rýží a zeleninovým salátem.