Hovězí vařené, pod čepičkou dušené

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky uvařeného masa o síle cca 2cm (měla jsem kližku)
cca 3 lžičky hořčice
na šťávu budeme potřebovat:
100 ml hovězího vývaru
100 g slaniny nakrájené na tenké špalíčky (kdo nechce,vynechá)
1 lžičku oleje
1 cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky
2 snítky rozmarýnu
6 cherry rajčátek rozkrojených na polovinu
1 plátek másla o síle 1 cm
na čepičku budeme potřebovat:
150 g tvrdého sýra (použila jsem Královský sýr Bluedio“)
10 lístků čerstvého rozmarýnu
6 cherry rajčátek
3 lžíce najemno nastrouhaného křenu

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, rajčátka a lístky rozmarýnu nakrájíme nadrobno a všechno důkladně promícháme s nastrouhaným křenem.

  2. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji necháme lehce zezlátnout slaninu společně s cibulí.

  3. Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme vývarem a přikryté poklicí necháme 5minut vařit.

  4. Poté do pánve rozložíme půlky rajčátek a poklademe plátky masa, které lehce potřeme hořčicí.

  5. Na každý plátek navrstvíme ochucenou sýrovou čepičku a doprostřed pánve dáme plátek másla. Přikryté poklicí dusíme slabým varem přibližně 8minut, než se sýr roztaví. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!