Hovězí vařené, pod čepičkou dušené
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky uvařeného masa o síle cca 2cm (měla jsem kližku)
- cca 3 lžičky hořčice
- na šťávu budeme potřebovat:
- 100 ml hovězího vývaru
- 100 g slaniny nakrájené na tenké špalíčky (kdo nechce,vynechá)
- 1 lžičku oleje
- 1 cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky
- 2 snítky rozmarýnu
- 6 cherry rajčátek rozkrojených na polovinu
- 1 plátek másla o síle 1 cm
- na čepičku budeme potřebovat:
- 150 g tvrdého sýra (použila jsem Královský sýr Bluedio“)
- 10 lístků čerstvého rozmarýnu
- 6 cherry rajčátek
- 3 lžíce najemno nastrouhaného křenu
Postup Hovězí vařené, pod čepičkou dušené
Postup přípravy receptu
-
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, rajčátka a lístky rozmarýnu nakrájíme nadrobno a všechno důkladně promícháme s nastrouhaným křenem.
V hlubší pánvi na rozehřátém oleji necháme lehce zezlátnout slaninu společně s cibulí.
Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme vývarem a přikryté poklicí necháme 5minut vařit.
Poté do pánve rozložíme půlky rajčátek a poklademe plátky masa, které lehce potřeme hořčicí.
Na každý plátek navrstvíme ochucenou sýrovou čepičku a doprostřed pánve dáme plátek másla. Přikryté poklicí dusíme slabým varem přibližně 8minut, než se sýr roztaví. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo vařené brambory.