Hovězí steak s hořčičnou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 středně velké brambory (oloupané a nakrájené na malé kostičky)
- 200 g plátek hovězí svíčkové (může být i roštěnec)
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce smetany ke šlehání
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- estragon nebo provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup Hovězí steak s hořčičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
V malé nepřilnavé pánvi (je nutné, aby měla i pokličku,) rozpalte lžíci oleje, vhoďte do něj kostičky brambor, zakryjte pokličkou a asi 10 minut opékejte.
Pánvičkou občas zatřeste. Pak sundejte pokličku a asi 5 minut opékejte.
Osolte a opepřete maso, rozpalte v pánvi zbývající olej a osmahněte steak – zhruba minutu a půl.
Maso přemístěte na talíř, vlijte do pánve ocet a pak rychle přimíchejte oba druhy smetany a hořčici.
Povařte tak, abyste získali omáčku. Poprašte ji estragonem, případně přidejte provensálské koření a podle chuti osolte.