Hovězí roládky se sušenými švestkami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 hovězí maso plátky na rolády
pár plátků anglické slaniny
sůl
pepř
1 cibule
sušené švestky (na každou roládku cca 3)
1 lžička povidel
hladká mouka na obalení
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky si naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme.

  2. Každý plátek poklademe anglickou slaninou a rozpůlenými švestkami a srolujeme.

  3. Zajistíme jehlou, nebo párátkem, popř. svážeme a obalíme v hladké mouce.

  4. Mezitím si uděláme tmavší cibulový základ a na něm roládky ze všech stran opečeme.

  5. Podlejeme vodou, přidáme jednu lžičku švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut.

  6. Śťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!