Hovězí roládky se sušenými švestkami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 hovězí maso plátky na rolády
- pár plátků anglické slaniny
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- sušené švestky (na každou roládku cca 3)
- 1 lžička povidel
- hladká mouka na obalení
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
- olej
Postup Hovězí roládky se sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky si naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme.
Každý plátek poklademe anglickou slaninou a rozpůlenými švestkami a srolujeme.
Zajistíme jehlou, nebo párátkem, popř. svážeme a obalíme v hladké mouce.
Mezitím si uděláme tmavší cibulový základ a na něm roládky ze všech stran opečeme.
Podlejeme vodou, přidáme jednu lžičku švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut.
Śťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme nejlépe s rýží.