Kuře z Podlesí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- sůl
- pepř
- olej
- 1-2 dcl vody
- Na zálivku:
- 50 g slaniny
- 100 g cibule
- 100 g dobré pikantní klobásy nejlépe domácí
- hrst hub sušených nebo mražených
- 40 g kečupu
- 1 dcl bílého vína
Postup Kuře z Podlesí
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do olejem vymazaného pekáčku s troškou vody péct do trouby.
Mezitím si připravíme zálivku: Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na pánev rozškvařit, přidáme nakrájenou cubuli, na kolečka nakrájenou klobásu a houby (pokud máme houby sušené, tak předem přes noc namočené). Postupně přidáme kečup a bílé víno a vše dohromady podusíme, tak 10 minut. Pak odstavíme.
Stehna upečeme dorůžova a výpek přilijeme do zálivky, kterou si pak dáme na talíř spolu s masem a uvařenými bramborami.