Pikantní fazolový guláš s masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g fazolí z plechovky (můžou být i klasické, uvařené)
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 50 g cibule
- 1 lžíce oleje
- 3 menší zelené papriky
- 100 g vepřové plece nebo kýty
- kmín
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 špetky kari koření
- 1 lžíce rajského protlaku
- 200 ml vývaru
- 100 ml piva
- sůl
- pepř
- petrželová nať
Postup Pikantní fazolový guláš s masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na jedné lžíci oleje. Posypeme drceným kmínem, 2 špetkami kari a moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka, (v tlakovém hrnci cca 20 minut).
Fazole slijeme, propláchneme vodou, papriku nakrájíme na proužky, česnek nasekáme nadrobno.
Vše přidáme k měkkému masu spolu s protlakem, zalijeme pivem a ještě dusíme do změknutí papriky. Posypeme zelenou petrželkou. Pokud máme rádi, přidáme lžičku tekutého čili koření. Podáváme s chlebem.