Dýňová marmeláda

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg dýně
1 kg jablek
1 citrón
1/2 kg cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 Gelfix (pektogel, želírovací cukr, aj.)
kapka rumu
pár kapek meruňkové tresti
špetka kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky a vše dáme do kastrolu, ve kterém budeme marmeládu vařit. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu a přidáme ke směsi.

  2. Pomalu rozváříme, občas zamícháme.

  3. Když je vše trochu rozvařené, přidáme cukr s gelfixem a meruňkovou trestí. Já jsem neměla meruňkovou, tak jsem použila pomerančovou tresť.

  4. Přidáme trochu rumu, to záleží na vás, kolik....přiměřeně a malinko kyseliny citronové.

  5. Vaříme a po chvilce vše ponorným mixerem rozmixujeme.

  6. Necháme ještě malinko povařit a horké plníme do sklenic, které ihned zavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Kdo chce, tak může i sterilovat, ale já to nedělám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!