Vegetariánská česnekačka (velmi rychlá)

Recepty, Polévky

Suroviny

olivový olej (1-2 lžíce)
česnek (dle chuti, já dávám cca na 4. porce asi paličku)
vejce (2.kusy)
balíček uzeného tofu
zeleninový vývar (případně bujón)
pepř a směs bylinek do polévky (já dávám sušenou petržel, cibuli, koriandr, libeček, kmín)
dle potřeby možno doplnit o brambory

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánev nalijeme olej, postupně přidám na kolečka nakrájený česnek (cca 3 stroužky) a uzené tofu, smažíme dokud nám česnek nezhnědne.

  2. Poté přidáváme vývar a koření.

  3. Necháme společně probulat a začneme přidávat zbytek česneku.

  4. Chvíli povaříme a přidáme rozšlehané vejce. Podáváme s celozrnnými krutónky, v případě, že přidáváme brambory možno servírovat jen s nimi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!