Jablkové bochníčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 1 vejce
- špetka soli
- 2 dcl mléka
- 1 dcl oleje
- vejce na potření
- Náplň:
- 3 větší jablka
- 3 lžičky cukru
- skořice
Postup Jablkové bochníčky
Postup přípravy receptu
-
Mouku vysypeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme troškou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít.
Potom přidáme ostatní ingredience na těsto a vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Mezitím si okrájíme a nastrouháme jablka a posypeme je skořicí (cukr dáme až těsně před plněním).
Po vykynutí těsta ho ještě prohněteme, vytvoříme z něj válec, který nakrájíme na kolečka. Kolečka vyválíme na průměr asi 15 cm, každé poklademe jablky (do kterých nezapomeneme přimíchat cukr), dobře zabalíme a spojem dolů.
Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme na 200°C asi 20 minut.