Jablečná buchta od Zbyndi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g cukru
- 250 ml sladké smetany
- 250 ml mléka
- 3 vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 kypřící prášek
- citronová kůra
- asi 1 kg jablek
- lžička skořice
- něco na posypání:
- kokos nebo ořechy či rozinky
Postup Jablečná buchta od Zbyndi
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme smetanu a tvaroh. Pak přisypáváme mouku, smíchanou s kypřícím práškem a přiléváme vlažné mléko. Můžeme přistrouhat trochu citronové kůry pro vůni. Nakonec lehce zapracujeme sníh z bílků. Těsto by mělo mít takovou konzistenci, aby se dalo vylít na plech, vyložený pečícím papírem.
Pak na něj poklademe nastrouhaná jablka, smíchaná s lžičkou skořice a trochou citronové šťávy. Nakonec posypeme kokosem, ořechy, mandlovými lupínky. Zkrátka tím, co kdo má rád. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 45 minut.