Panenka s nasládlou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka (vepř. kýta, kuřecí prsa)
cibule
jablko
rajče
sladká smetana
olej
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Na medailonky nakrájenou panenku zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, pak maso osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli společně restujeme.

  2. Pak přisypeme na kostičky nakrájené jablko a oloupené nakrájené rajče, zalejeme troškou vody nebo bujonu a společně dusíme do měkka.

  3. Až je maso hotové, vyjmeme jej, omáčku rozmixujeme, zjemníme smetanou a ochutíme postrouhaným muškátovým oříškem. Necháme chvilku povařit, vrátíme do omáčky maso a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je rozinková rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!