Panenka s nasládlou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová panenka (vepř. kýta, kuřecí prsa)
- cibule
- jablko
- rajče
- sladká smetana
- olej
- sůl
- muškátový oříšek
Postup Panenka s nasládlou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na medailonky nakrájenou panenku zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, pak maso osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli společně restujeme.
Pak přisypeme na kostičky nakrájené jablko a oloupené nakrájené rajče, zalejeme troškou vody nebo bujonu a společně dusíme do měkka.
Až je maso hotové, vyjmeme jej, omáčku rozmixujeme, zjemníme smetanou a ochutíme postrouhaným muškátovým oříškem. Necháme chvilku povařit, vrátíme do omáčky maso a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je rozinková rýže.