Babičiny vdolky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
vanilkový cukr
6 lžic cukru
špetka soli
droždí
2 vejce
cca 2 dcl mléka (vlažného)
3 brambory (malé, uvařené)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si dáme 500 g polohrubé mouky, 6 kávových lžic cukru a vanilkový cukr a špetka sole promícháme.

  2. Vytvoříme důlek a dáme droždí, zalijeme vlažným mlékem a přidáme špetku cukru, aby kvásek rychleji kynul.

  3. Kvásek necháme nakynout asi tak 15-20 minut.

  4. Po nakynutí přidáme 2 vajíčka a nastrouhané brambory, vypracujeme hladké těsto.

  5. Z nakynutého těsta uděláme kuličky a pečeme na větším množstvím oleje tak, aby vdolky byly do půli ponořené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!