Babičiny vdolky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- vanilkový cukr
- 6 lžic cukru
- špetka soli
- droždí
- 2 vejce
- cca 2 dcl mléka (vlažného)
- 3 brambory (malé, uvařené)
Postup Babičiny vdolky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si dáme 500 g polohrubé mouky, 6 kávových lžic cukru a vanilkový cukr a špetka sole promícháme.
Vytvoříme důlek a dáme droždí, zalijeme vlažným mlékem a přidáme špetku cukru, aby kvásek rychleji kynul.
Kvásek necháme nakynout asi tak 15-20 minut.
Po nakynutí přidáme 2 vajíčka a nastrouhané brambory, vypracujeme hladké těsto.
Z nakynutého těsta uděláme kuličky a pečeme na větším množstvím oleje tak, aby vdolky byly do půli ponořené.