Věnečky - Drahušky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těso:
30 dkg vody
15 dkg ztuženého tuku (Lukana, Omega)
špetka soli
15 dkg polohrubé mouky
5-6 vajec
Náplň:
3 dcl mléka
1 žloutek
1 vanilkový pudink
15 dkg mletého cukru
20 dkg másla
2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Voda, ztužený tuk a sůl se dá do varu, zmírníme teplotu plotny a přidáme 15 dkg polohrubé mouky. Vymícháme na kaši. Mícháme asi 3-4 minuty. Tuto hmotu necháme za občasného míchání vychladnout. Potom do ní po jednom zašleháváme 5-6 vajec.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme věnečky, které 2x dokola zatočíme. Pečeme prvních 10 minut na 220°C a dalších 10-15 minut na 180-200°C dle trouby. Dost často každému peče trouba jinak, tak teploty jsou jen orientační. Po mírném vychladnutí rozkrojíme na půlky.

  3. Náplň:V části mléka rozmícháme pudink a žloutek. Nalijeme do ostatního horkého mléka a uvaříme hustý pudink (kaši). Do vychladlého pudinku (kaše) zašleháváme nejlépe elektrickýn šlehačem po částech cukr, máslo a rum. Ušlehaným jemným krémem plníme věnečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!