Věnečky - Drahušky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těso:
- 30 dkg vody
- 15 dkg ztuženého tuku (Lukana, Omega)
- špetka soli
- 15 dkg polohrubé mouky
- 5-6 vajec
- Náplň:
- 3 dcl mléka
- 1 žloutek
- 1 vanilkový pudink
- 15 dkg mletého cukru
- 20 dkg másla
- 2 lžíce rumu
Postup Věnečky - Drahušky
Postup přípravy receptu
-
Voda, ztužený tuk a sůl se dá do varu, zmírníme teplotu plotny a přidáme 15 dkg polohrubé mouky. Vymícháme na kaši. Mícháme asi 3-4 minuty. Tuto hmotu necháme za občasného míchání vychladnout. Potom do ní po jednom zašleháváme 5-6 vajec.
Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme věnečky, které 2x dokola zatočíme. Pečeme prvních 10 minut na 220°C a dalších 10-15 minut na 180-200°C dle trouby. Dost často každému peče trouba jinak, tak teploty jsou jen orientační. Po mírném vychladnutí rozkrojíme na půlky.
Náplň:V části mléka rozmícháme pudink a žloutek. Nalijeme do ostatního horkého mléka a uvaříme hustý pudink (kaši). Do vychladlého pudinku (kaše) zašleháváme nejlépe elektrickýn šlehačem po částech cukr, máslo a rum. Ušlehaným jemným krémem plníme věnečky.