Sladkokyselé kuře thajské

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích řízků
3 lžíce sezamového oleje z nepražených semínek
1 lžička červené kari pasty
1/2 červené papriky
1/2 bílé papriky
1 větší cibule
1/4 mrkve
plátek ananasu
1/2 salátové okurky
(pak choi, zelené fazolky..)
2-3 lžíce rajčatového protlaku
1 čili paprička ptačí oko
rybí omáčka
sójová omáčka světlá
2 lžičky třtinového cukru
rýžový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Ve woku rozehřejte sezamový olej a kari pastu, vhoďte maso nakrájené na velikost sousta a osmahněte. Vyjměte z pánve.

  2. Přidávejte zeleninu v následujícím pořadí - papriky nakrájené na proužky, cibuli na měsíčky, čili papričku v celku (tu před servírováním vyhoďte), mrkev na tenké proužky (případně fazolky) a ananas na kostky velikosti sousta. Na závěr přihoďte neloupanou salátovou okurku, nakrájenou na plátky. Eventuelně dolijte vodou.

  3. Do woku vraťte maso, vmíchejte rajčatový protlak, omáčky a ochuťte cukrem a octem. Použijete-li pak choi, přimíchejte ho a nechte zavadnout.

  4. Podávejte s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!