Sladkokyselé kuře thajské
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích řízků
- 3 lžíce sezamového oleje z nepražených semínek
- 1 lžička červené kari pasty
- 1/2 červené papriky
- 1/2 bílé papriky
- 1 větší cibule
- 1/4 mrkve
- plátek ananasu
- 1/2 salátové okurky
- (pak choi, zelené fazolky..)
- 2-3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 čili paprička ptačí oko
- rybí omáčka
- sójová omáčka světlá
- 2 lžičky třtinového cukru
- rýžový ocet
Postup Sladkokyselé kuře thajské
Postup přípravy receptu
-
Ve woku rozehřejte sezamový olej a kari pastu, vhoďte maso nakrájené na velikost sousta a osmahněte. Vyjměte z pánve.
Přidávejte zeleninu v následujícím pořadí - papriky nakrájené na proužky, cibuli na měsíčky, čili papričku v celku (tu před servírováním vyhoďte), mrkev na tenké proužky (případně fazolky) a ananas na kostky velikosti sousta. Na závěr přihoďte neloupanou salátovou okurku, nakrájenou na plátky. Eventuelně dolijte vodou.
Do woku vraťte maso, vmíchejte rajčatový protlak, omáčky a ochuťte cukrem a octem. Použijete-li pak choi, přimíchejte ho a nechte zavadnout.
Podávejte s jasmínovou rýží.