Skořicové čajové sušenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g cukru moučka
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla nebo hery
- 1 vejce
- 2 vanilkové cukry
- 2 pudinky (vanilka nebo kakao)
- 1 lžíce mleté skořice (nebo více či méně podle chuti)
Postup Skořicové čajové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Cukr rozšleháme s vejci, přidáme změklé máslo a zbytek surovin. Vypracujeme hladké těsto. Můžete následně nechat odpočinout v lednici, aby máslo ztuhlo a lépe se s těstem pracovalo, ale opravdu jen na chvilku, aby to zas nebylo jak kámen (ideální je, aby máslo bylo v těstě změklé, nikoli ztuhlé nebo moc rozteklé).
Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou dáváme na plech hroudičky (máslo v troubě pustí, takže kulička stejně nezůstane).
Pečeme na 180 stupňů, cca 7 min.