Mangoldová polévka s kozím sýrem
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g čerstvých listů mangoldu
- 2 mladé cukety
- 1 menší brambora
- 1 litr zeleninového vývaru
- hrst máty
- šťáva z 1/2 citronu nebo limetky
- 1 dcl smetany
- 4 lžíce vařené Quinoy (ale můžete nahradit i jáhly nebo kuskusem)
- 100 g čerstvého kozího sýra (můžete nahradit kvalitní Fetou)
- sůl
- pepř
- olej
Postup Mangoldová polévka s kozím sýrem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujte brambor a cuketu nakrájené na kostičky.
Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte listy mangoldu. Pokud máte mangold už vzrostlejší, tak doporučuji ho nakrájet na kousky a spařit vařící vodou, tím z něj dostanete hořkost, která může někomu vadit. Není to ale podmínkou.
Zeleninu uvařte do měkka.
Do polévky přidejte lístky čerstvé máty a vše rozmixujte do hladkého krému.
Polévku zjemněte smetanou a citronovou šťávou.
Dochuťte solí a pepřem a podávejte s lžíci vařené quinoy a rozdrobeným sýrem.