Hovězí pokušení
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Marináda:
- 2 PL oleje
- 1 ČL provensálských bylinek
- 1 ČL směsi bylin a koření (hotová směs koření)
- 2 ČL sušeného česneku
- 2 PL hořčice
- 0,5 dl vody
- Maso:
- 4-6 ks hovězích plátků (zadní bez kosti)
- 2 bílé papriky
- 2 červené papriky
- 2 menší cibulky
- 2 mrkve
- sůl
- pepř
Postup Hovězí pokušení
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězího masa omyjeme a naklepeme. Pořádně nasolíme a opepříme.
Smícháme ingredience na marinádu. Připravené maso vložíme do marinády a dáme na noc uležet v marinádě do lednice.
Připravenou zeleninu očistíme a nakrájíme - papriky na malé kousky, cibulku na poloviny a pak na tenké půlměsíčky, mrkev na tenké kousky.
Připravíme alobal, kolik plátků masa, tolik bude kusů alobalu. Na každý alobal dáme plátek masa, na maso hrst cibulky, mrkve a paprik. Pořádně zabalíme do alobalu a dáme na plech, který i s balíčky vložíme do trouby rozehřáté na 200°C. Pečeme 2,5 - 3 hodiny (když vydržíme tři hodiny, maso se na jazyku úplně rozplývá).
Jako příloha může být bramborová kaše nebo jen čerstvá zelenina.