Okurkové rolky s cuketotahini pomazánkou
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1 větší salátová okurka
- 1 menší cuketa
- 1 lžíce pomazánkového másla nebo lučiny
- 1 lžička tahini pasty
- sušený česnek
- sůl
- 1/2 citronu - šťáva
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce drcených konopných semínek
- bryndzové dukátky (slané oplatky)
- párátka.
Postup Okurkové rolky s cuketotahini pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Neloupanou cuketu nastrouháte na jemno, necháte na cedníku okapat, přebytečnou tekutinu vymačkáte. V misce smícháte s tahini pastou, pomazánkovým máslem, semínky, osolíte, přidáte česnek a citronovou šťávu.
Okurku nakrájíte škrabkou na zeleninu po celé délce na tenké plátky. Krájíte postupně ze všech čtyř stran tak, aby střed zůstal celý. Plátky okurky osušíte papírovou utěrkou.
Na jeden konec každého plátku dáte lžičku pomazánky, zarolujete a sepnete párátkem. Na oplatku dáte trošku pomazánky a rolku na ni posadíte. Nakonec posypete semínky.