Hovězí po burgundsku z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

asi 600 g zadního hovězího
2 cibule
velká lžíce protlaku
2 dl červeného vína
červená paprika
2 mrkve
8 malých žampionů
rozmarýn
bobkový list
nové koření
sůl
pepř
2 hrnky vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme mísu, kam dáme nakrájenou cibuli, maso, vše osolíme a opepříme. Přidáme trochu červené papriky, protlak a rukama vmasírujeme do masa.

  2. Pak vložíme na špalíčky mrkev a zalijeme vínem. Přidáme bobkový list, nové koření a nasekaný rozmarýn. Zalijeme vývarem a dáme vše do PH. Zapneme na 8 hodin na low. Pak po uplynutí doby přendáme do hrnce.

  3. Vedle na pánvi na másle orestujeme pokrájené žampiony, osolíme a opepříme. Vmícháme do omáčky a zahustíme. Krátce provaříme a servírujeme. Já volila bramborovou kaši.

  4. Tento recept je můj první v pomalém hrnci, tak prosím, kdo je větší znalec, respektujte můj postup. Nevím jaký je správný. Jsem v tomto vaření začátečník a musím se teprve na tom učit. Tímto ještě jednou děkuji za výhru PH na Top receptech.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!