Hovězí po burgundsku z pomalého hrnce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- asi 600 g zadního hovězího
- 2 cibule
- velká lžíce protlaku
- 2 dl červeného vína
- červená paprika
- 2 mrkve
- 8 malých žampionů
- rozmarýn
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř
- 2 hrnky vývaru nebo vody
Postup Hovězí po burgundsku z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Připravíme mísu, kam dáme nakrájenou cibuli, maso, vše osolíme a opepříme. Přidáme trochu červené papriky, protlak a rukama vmasírujeme do masa.
Pak vložíme na špalíčky mrkev a zalijeme vínem. Přidáme bobkový list, nové koření a nasekaný rozmarýn. Zalijeme vývarem a dáme vše do PH. Zapneme na 8 hodin na low. Pak po uplynutí doby přendáme do hrnce.
Vedle na pánvi na másle orestujeme pokrájené žampiony, osolíme a opepříme. Vmícháme do omáčky a zahustíme. Krátce provaříme a servírujeme. Já volila bramborovou kaši.
Tento recept je můj první v pomalém hrnci, tak prosím, kdo je větší znalec, respektujte můj postup. Nevím jaký je správný. Jsem v tomto vaření začátečník a musím se teprve na tom učit. Tímto ještě jednou děkuji za výhru PH na Top receptech.