Hovězí na houbách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězí zadní nebo krkovička
- 300 g hub - čerstvé i sušené namočené
- 4 cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 g slaniny
- sůl
- pepř
- kmín
- bobkový list
- majoránka
Postup Hovězí na houbách
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, trochu posypeme pepřem.
Houby nakrájíme na plátky.
Velké měkké se nám později rozdusí a budeme mít z nich omáčku, tvrdé zůstanou celé.
Podle svého přání dáme tedy druh hub.
Cibuli a špek nakrájíme na kostičky a na troše oleje v hrnci osmahneme do sklovata.
Poklademe plátky masa.
Položíme bobkový list, celý pepř.
Dáme vrstvu hub cca 3 cm, trochu pokmínujeme mletým kmínem, poklademe plátečky česneku, špetku majoránky.
Dáme druhou vrstvu masa a navrch opět okořeněné houby.
Trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni.Dokud se z hub vyvařuje voda nepodléváme a nemícháme.
Až se nám zdá vody málo, mírně podléváme studenou vodou a pokusíme se míchat tak, abychom vrstvy příliš neporušili.
Jak se houby dostanou na dno, mají snahu se připalovat.
Když je maso měkké, vyndáme je na talířek a omáčku dochutíme a zahustíme podle domácí zvyklosti.
Přidáme hotové maso aby se opět ohřálo a podáváme s rýží nebo knedlíkem.