Hovězí na houbách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí zadní nebo krkovička
300 g hub - čerstvé i sušené namočené
4 cibule
2 stroužky česneku
30 g slaniny
sůl
pepř
kmín
bobkový list
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, trochu posypeme pepřem.

  2. Houby nakrájíme na plátky.

  3. Velké měkké se nám později rozdusí a budeme mít z nich omáčku, tvrdé zůstanou celé.

  4. Podle svého přání dáme tedy druh hub.

  5. Cibuli a špek nakrájíme na kostičky a na troše oleje v hrnci osmahneme do sklovata.

  6. Poklademe plátky masa.

  7. Položíme bobkový list, celý pepř.

  8. Dáme vrstvu hub cca 3 cm, trochu pokmínujeme mletým kmínem, poklademe plátečky česneku, špetku majoránky.

  9. Dáme druhou vrstvu masa a navrch opět okořeněné houby.

  10. Trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni.Dokud se z hub vyvařuje voda nepodléváme a nemícháme.

  11. Až se nám zdá vody málo, mírně podléváme studenou vodou a pokusíme se míchat tak, abychom vrstvy příliš neporušili.

  12. Jak se houby dostanou na dno, mají snahu se připalovat.

  13. Když je maso měkké, vyndáme je na talířek a omáčku dochutíme a zahustíme podle domácí zvyklosti.

  14. Přidáme hotové maso aby se opět ohřálo a podáváme s rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!