Hovězí kližka s párkem a kapií
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 3 plátky hovězí kližky
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 3 lžičky Mexického koření
- 1/2 červené kapie
- 1 tenký párek (lahůdkový)
- hladká mouka
Postup Hovězí kližka s párkem a kapií
Postup přípravy receptu
-
Kližku nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Omytou, semen zbavenou kapii s párkem nakrájíme na drobno.
Cibuli na oleji usmažíme do růžova. Přidáme maso, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném plameni pod pokličkou (jednou obrátíme). Maso pustí vlastní šťávu. Po vydušení na tuk přidáme koření, zamícháme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou maso udusíme do měkka. K měkkému masu přidáme nakrájenou kapii a párek a ještě asi 5 minut podusíme. V troše studené vody rozmícháme hladkou mouku a šťávu zahustíme. Krátce provaříme a odstavíme. Hovězí kližku s párkem a kapií podáváme s rýží.