Hovězí kližka s párkem a kapií

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3 plátky hovězí kližky
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
3 lžičky Mexického koření
1/2 červené kapie
1 tenký párek (lahůdkový)
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kližku nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Omytou, semen zbavenou kapii s párkem nakrájíme na drobno.

  2. Cibuli na oleji usmažíme do růžova. Přidáme maso, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném plameni pod pokličkou (jednou obrátíme). Maso pustí vlastní šťávu. Po vydušení na tuk přidáme koření, zamícháme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou maso udusíme do měkka. K měkkému masu přidáme nakrájenou kapii a párek a ještě asi 5 minut podusíme. V troše studené vody rozmícháme hladkou mouku a šťávu zahustíme. Krátce provaříme a odstavíme. Hovězí kližku s párkem a kapií podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!