Hovězí guláš se zelenými fazolkami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězího krku
- 4 cibule
- 4-6 stroužků česneku
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 chilli paprička
- pepř
- sůl
- olej
- Na fazolky:
- 1 balík mražených fazolek
- 100 g slaniny
- 10 cm pórku
- 1/2 červené kapie
- sůl
- pepř
Postup Hovězí guláš se zelenými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Na oleji restujeme dohněda 4 nakrájené cibule.
Přidáme na větší kostky nakrájené maso a restujeme spolu s cibulí, dokud maso nepustí šťávu, ale dáváme pozor, abychom nespálili cibuli.
Přidáme papriku a několik vteřin ji restujeme do masa.
Nakonec vše osolíme, opepříme, přidáme chilli papričku, utřený česnek a zalijeme vodou asi do poloviny masa a dusíme nejlépe v tlakovém hrnci cca 35 minut doměkka. Guláš nezahušťujeme, zahustí ho cibule.
Na pánvi opečeme na malé kostičky nakrájenou slaninu.
Přihodíme zmražené fazolky a restujeme cca 5 minut.
Pak přidáme na kolečka nakrájený pórek, papriku nakrájenou na nudličky a restujeme ještě asi 3-4 minuty. Osolíme, opepříme a podáváme s gulášem.