Houbové topinky
Recepty, HoubySuroviny
- 250-300 g čerstvých hub
- větší šalotka
- 120-150 ml smetany 31%
- 1-2 lžičky dobrého pikantního kečupu
- 1-2 lžičky hořčice
- máslo
- špetka sušeného česneku
- kmín
- sůl
- pepř
- topinky + stroužek česneku
Postup Houbové topinky
Postup přípravy receptu
-
Větší houby nakrájíme na kousky, maličké necháme vcelku. Na másle zpěníme drobně nakrájenou šalotku. Přidáme houby a osolíme. Dusíme do měkka a do vydušení tekutiny.
Přidáme smetanu, hořčici a kečup. Zamícháme a necháme probublat do zhoustnutí. Dochutíme česnekem a pepřem. Podáváme hned horké, na topinkách potřených česnekem.