Pomazánka z červené řepy a křenu
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 menší červená řepa
- 1 křenový sýr (např. Lučina)
- 1 lžíce strouhaného křenu
- 1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 1 kl olivového oleje
- 1 kl balzamikové redukce
- sůl
- pepř
Postup Pomazánka z červené řepy a křenu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve upečte červenou řepu: troubu předehřejte na cca 190 °C. Omytou, ale neloupanou řepu položte na kus alobalu a pokapejte balzamikovou redukcí, olivovým olejem a osolte.
Řepu zabalte do alobalu a pečte v malé zapékací misce. Řepa je měkká po cca 30–40 minutách pečení.
Po upečení a vystydnutí řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, křen na jemno. Poté vše smíchejte s křenovým sýrem a nasekanými vlašskými ořechy. Pomazánku dosolte a opepřete dle chuti.