Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z balkánského sýra
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 sáčky halušek v prášku
- voda
- 30 dkg moravského uzeného v celku
- 10-15 dkg špeku
- 20 dkg balkánského sýra
- 1 zakysaná smetana
- 1 šlehačka (sladká smetana)
- kysané zelí ve skle nebo sáčku
- cibule
- sůl
- muškátový květ
Postup Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z balkánského sýra
Postup přípravy receptu
-
Halušky v prášku smícháme s vodou, vypracujeme těsto, které protlačujeme do vroucí vody, halušky jsou hotové,když vyplavají na povrch.
Zelí podusíme do měkka, špek na kostičky vyškvaříme v hrnci do zlatova tak, aby byl křupavý, na pánev si dáme orestovat cibuli do zlatova a na ní přidáme orestovat moravské uzené na kostičky.
Hotové halušky smícháme s vyškvařeným špekem i s vyškvařeným omastkem, dále přidáme podušené zelí,a orestované uzené moravské maso, přisolíme jen zlehka a dobře promícháme.
Omáčku připravíme tak, že si dáme prohřát smetanu sladkou, poté přidáme na drobno nakrájený balkánský sýr, provaříme dokud se sýr nerozpustí, dále přidáme špetku muškátového květu a nakonec kelímek zakysané smetany a malinko přisolíme (každý dle své chuti,)
Povaříme a poléváme s ní na talíři hotové halušky.