Pražské lečo
Recepty, OstatníSuroviny
- 100 g pražské šunky
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 12 cherry rajčat
- 3 vejce
- 3 lžíce rajčatového pyré
- 3 lžíce zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 g cukru
- sůl
- majoránka
- tymián
- pepř
- hladkolistá petrželka
Postup Pražské lečo
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli nakrájenou na půlměsíčky a nakrájenou šunku. Přidáme nakrájené papriky, na půlky nakrájená cherry rajčátka a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme sůl, cukr a koření, dobře promícháme.
Zakryjeme a necháme asi 20 minut dusit. V polovině dušení přidáme rajčatové pyré.
Vejce rozšleháme vidličkou, vmícháme do leča a prohřejeme. Opepříme. Vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme s dalamánkem nebo vekou.