Pražské lečo

Recepty, Ostatní

Suroviny

100 g pražské šunky
1 cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
12 cherry rajčat
3 vejce
3 lžíce rajčatového pyré
3 lžíce zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
5 g cukru
sůl
majoránka
tymián
pepř
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli nakrájenou na půlměsíčky a nakrájenou šunku. Přidáme nakrájené papriky, na půlky nakrájená cherry rajčátka a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme sůl, cukr a koření, dobře promícháme.

  2. Zakryjeme a necháme asi 20 minut dusit. V polovině dušení přidáme rajčatové pyré.

  3. Vejce rozšleháme vidličkou, vmícháme do leča a prohřejeme. Opepříme. Vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme s dalamánkem nebo vekou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!