Duhový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

200 g vajec
130 g cukru krupice (nebo i krystalu)
170 g hladké mouky
20 ml horké vody
34 g slunečnicového oleje (nebo rozpuštěné máslo)
citronová kůra
vanilka
potravinové barvivo
Krém:
500 g mascarpone
200 ml vyšlehané šlehačky
práškový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vsechny ingredience na dort vyslehame, postupne si odebirame mensi mnozstvi do nejake nadobky a testo obarvime potravinarskym barvivem. Peceme v dortove forme max. 1cm vysoke testo, mnozstvi tolik, kolik chceme barev na duhu. Jedno testo po druhem, nebo vice najednou, mame-li vice forem:). Peceme pri 170 st. (zalezi na troube) cca 10 minut. Testo neni tak krasne barevne po upeceni, ale na rezu je barva perfektni.

  2. Korpusy nechame perfektne vychladnout a plnime kremem. Do mascarpone vmichame vyslehanou slehacku a osladime trochu vice. Dortovy korpus neni tak sladky.

  3. Plnime dort stedre kremem, kontrast mezi duhou a bilym kremem je potom vyraznejsi. Nakonec kremem pomazeme i povrch doru a posypeme ozdobou. Nechame v lednici vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!