Duhový dort
Recepty, DortySuroviny
- 200 g vajec
- 130 g cukru krupice (nebo i krystalu)
- 170 g hladké mouky
- 20 ml horké vody
- 34 g slunečnicového oleje (nebo rozpuštěné máslo)
- citronová kůra
- vanilka
- potravinové barvivo
- Krém:
- 500 g mascarpone
- 200 ml vyšlehané šlehačky
- práškový cukr dle chuti
Postup Duhový dort
Postup přípravy receptu
-
Vsechny ingredience na dort vyslehame, postupne si odebirame mensi mnozstvi do nejake nadobky a testo obarvime potravinarskym barvivem. Peceme v dortove forme max. 1cm vysoke testo, mnozstvi tolik, kolik chceme barev na duhu. Jedno testo po druhem, nebo vice najednou, mame-li vice forem:). Peceme pri 170 st. (zalezi na troube) cca 10 minut. Testo neni tak krasne barevne po upeceni, ale na rezu je barva perfektni.
Korpusy nechame perfektne vychladnout a plnime kremem. Do mascarpone vmichame vyslehanou slehacku a osladime trochu vice. Dortovy korpus neni tak sladky.
Plnime dort stedre kremem, kontrast mezi duhou a bilym kremem je potom vyraznejsi. Nakonec kremem pomazeme i povrch doru a posypeme ozdobou. Nechame v lednici vychladit.