Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu
Recepty, PřílohySuroviny
- 1/2 okrájeného celeru (cca 300-400 g)
- 100 g uzeného bůčku
- velká cibule
- citronová šťáva
- 2 rovné lžíce mouky
- sádlo podle potřeby
- kmín
- sůl
- cukr
- ocet
Postup Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu
Postup přípravy receptu
-
Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronem. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut.
Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit. Přisypeme cibuli a smažíme do zlaté barvy.
Přidáme mouku a uděláme jíšku. Přimícháme ji k celeru a necháme povařit. Dochutíme jako klasické zelí, cukrem a octem podle chuti. Podáváme k jídlům, kde se hodí klasické zelí.