Staročeské krůtí medailonky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg krůtí stehno bez kosti
1/4 kg hlíva ústřičná
Naložit do:
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce sojová omáčka
3 lžičky staročeské koření
lžička sůl
2 špetky pepře
2 lžíce olej
100 g šunka
100 g uzený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájet na medailonky, hlívu nakrájet nebo natrhat na proužky, oboje naložit do směsi hořčice, sojovky, soli, koření a oleje do druhého dne.

  2. Druhý den na oleji orestovat naložené medailonky s houbami ze všech stran, přendat do pekáče, přikrýt alobalem nebo poklicí a na mírno péct 20 min. v troubě.

  3. Pak vyndáme, poklademe plátky šunky a uzeného sýra a zapékáme prudce bez pokličky asi 15 minut. Podáváme s hranolkami a zeleninou dle chuti (nebo čímkoli, co máme rádi:-))


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!