Ražničí s marinádovou šťávou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
100 g anglické slaniny
100 g salámu Vysočina -může být i jiný
1 červená paprika
3 cibule
10 cherry rajčat
10 kuliček hroznového vína
trochu másla
petrželka
olej
sůl
omáčka na marinování:
3 sroužky česneku
olej
Worcester
1 lžíci rajčatového protlaku
pár kapek citronu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si uděláme marinádu z oleje, worcesteru, rajčatového protlaku, rozdrceným česnekem a citronové šťávy, maso si nakrájíme na kousky, aby šly napichovat, prosolíme je a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc.

  2. 2 cibule nakrájíme na kolečka, papriku a anglickou slaninu na čtverečky, salám na půlkolečka a rajčátka na půlky a střídavě napichujeme na špejli, nebo kovovou jehlu, na oba konce navlečeme víno a hezky nám to bude držet. Zbylou marinádu si necháme na později.

  3. Nejlépe na grilovací pánev si dáme malé množství oleje, necháme ho rozehřát a vložíme ražničí k opékání, nejprve zprudka po všech stranách, pak přikryjeme a opět ze všech stran dusíme na malém plameni, aby bylo ražničí pěkně měkké.

  4. Třetí cibuli si nakrájíme na měsíčky, které přidáme okolo ražničí a necháme osmažit ke konci dušení masa a již nepřikrýváme.

  5. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a do výpeku, když je cibule mírně osmažená vlijeme marinádu, která nám zbyla, můžeme naředit malým množstvím vody a necháme vařit-redukovat, podle toho, kolik šťávy chceme.

  6. Nakonec dochutíme, přidáme plátek másla na zjemnění a nasekanou petrželku na vůni a ozdobu, ražničí vrátíme do šťávy na prohřátí a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!