Pražské kuře s omáčkou Mornay
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 malé upečené kuře
- 1 cibule
- 150 g šunky
- asi 300 g hub
- olej
- sůl
- pepř
- Omáčka:
- asi 70 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 žloutky
- 200 ml mléka
- 100 g sýra goudy
Postup Pražské kuře s omáčkou Mornay
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a podusíme.
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 200 ml mléka a pilně mícháme, aby se neutvořily hrudky. Pokud je potřeba, přilijeme trochu mléka, pak přidáme asi 100 g jemně nastrouhaného sýra gouda a 2 žloutky, ještě chvilku metlou mícháme dohladka. Omáčku dochutíme solí podle potřeby.
Do zapékací mísy nebo do pekáčku klademe vrstvy: šunka, dušené houby, vykostěné kuře, zalijeme omáčkou Mornay a znovu vrstvíme. Zakončíme omáčkou.
Dáme do trouby zapéct.