Salát z čočky beluga, rajčat a sýra halloumi

Recepty, Luštěniny

Suroviny

čočka beluga (černá čočka)
cherry rajčata
červená cibule
lkoriandr
sýr Halloumi
olivový olej
citrón
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme čočku dle návodu. Většinou vaříme cca 30 minut v poměru 1:2 (čočka:voda).

  2. Vychladnutou čočku smícháme s pokrájenými rajčaty, cibulí (já ji ještě předem spařím, aby nebyla tak palčivá), cca lžící olivového oleje a šťávou z půlky citrónu. Osolíme dle chuti, popepříme. Přidáme natrhaný koriandr.

  3. Sýr halloumi opečeme na grilu nebo na pánvi. Podáváme se salátem na plátky anebo pokrájený na kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!