Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

žlutý hrách (předvařený)
vejce
plátek uzeného masa (bůček, krkovice)
párek
kyselé okurky
cibule
česnek
pepř
majoránka
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hrách v sítku propláchneme, dáme do hrnce s vodou, osolíme a přivedeme k varu. Teplotu zmírníme a během vaření občas promícháme. Vaříme do změknutí, resp. až se voda vyvaří. Hrách rozmixujeme na hladkou kaši nebo ponecháme jak je (rustikální) a podle chuti okořeníme (propasírovaný česnek, pepř, majoránka, sůl). Hotovou hrachovou kaši zakryjeme poklicí, aby nevychladla.

  2. Na pánev dáme přibližně 2 PL oleje. Nejdříve osmahneme volské oko, vyndáme ho, opečeme plátek uzeného a párek. Dáme stranou a nakonec osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli.

  3. Hrachovou kaši na talíři posypeme cibulkou, přidáme opečené maso, párek a kyselou okurku. Kdo má rád může i plátek chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!