Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Recepty, LuštěninySuroviny
- žlutý hrách (předvařený)
- vejce
- plátek uzeného masa (bůček, krkovice)
- párek
- kyselé okurky
- cibule
- česnek
- pepř
- majoránka
- sůl
- olej
Postup Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Postup přípravy receptu
-
Hrách v sítku propláchneme, dáme do hrnce s vodou, osolíme a přivedeme k varu. Teplotu zmírníme a během vaření občas promícháme. Vaříme do změknutí, resp. až se voda vyvaří. Hrách rozmixujeme na hladkou kaši nebo ponecháme jak je (rustikální) a podle chuti okořeníme (propasírovaný česnek, pepř, majoránka, sůl). Hotovou hrachovou kaši zakryjeme poklicí, aby nevychladla.
Na pánev dáme přibližně 2 PL oleje. Nejdříve osmahneme volské oko, vyndáme ho, opečeme plátek uzeného a párek. Dáme stranou a nakonec osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli.
Hrachovou kaši na talíři posypeme cibulkou, přidáme opečené maso, párek a kyselou okurku. Kdo má rád může i plátek chleba.