Guláš z divočáka
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g plecka
- 2-3 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 dl vývaru
- 2 dl světlého piva
- olej
- máslo
- 4 kuliček jalovce
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- kmín
- sůl
- pepř
- paprika sušená sladká
- provensálské koření
- lžíce protlaku
- lžička plnotučné hořčice
- jíška
Postup Guláš z divočáka
Postup přípravy receptu
-
V tlakáči rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka dohněda, přidáme nakrájené maso na kostky a přidáme i všechno koření a bylinky.
Když se maso zatáhne a rozvoní, přihodíme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit. Přilijeme pivo, chvilku povaříme a trošku zredukujeme.
Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakáči, v hrnci cca 1,5 hodinu. Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále zahustíme jíškou.