Guláš uherského grófa
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa
- 4 cibule
- 50 g slaniny
- 1 nožička čabajky
- 500 ml vývaru
- 1 lžíce sádla
- 100 ml bílého vína
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- bobkový list
- nové koření
- špetka tymiánu
- pepř
- sůl
Postup Guláš uherského grófa
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky a dobře osušíme.
Rozehřejeme sádlo a necháme na něm rozpustit kostičky slaniny.
Přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dožluta.
Vsypeme na kolečka nakrájenou čabajku a restujeme ji, dokud nepustí tuk.
Poté přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dohněda. Zasypeme mletou paprikou, přidáme ostatní koření, dobře promícháme a zalijeme vývarem.
Pod pokličkou dusíme doměkka a v závěru přilijeme víno, které omáčku dochutí.
Můžeme zahustit lžící hladké mouky, rozmíchané v zakysané smetaně.
Do hotového guláše vložíme kousek másla, necháme ho rozpustit (už nevaříme) a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Podle potřeby dosolíme.