Kedlubny v sýrovém těstíčku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 menší kedlubny
- 2 vejce
- trochu mléka
- 1-2 lžíce strouhaného parmazánu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- bazalku
- petrželku
- hl. mouka
- lžíce strouhanky
- na špičku nože prášku do pečiva
- sůl
- olej na smažení
Postup Kedlubny v sýrovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Oloupané kedlubny nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Dáme je vařit do osolené vody, téměř do měkka.
Z vajec, strouhanky, sýru, mléka a koření smícháme těstíčko. Mouku přidáváme dle potřeby, aby těstíčko bylo hustší a nestékalo.
Uvařené kedlubny osušíme a obalíme v těstíčku. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Vhodná příloha je bramborová kaše nebo vařené brambory a tatarská omáčka.