Kedlubny v sýrovém těstíčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 menší kedlubny
2 vejce
trochu mléka
1-2 lžíce strouhaného parmazánu
1/2 lžičky sušeného česneku
bazalku
petrželku
hl. mouka
lžíce strouhanky
na špičku nože prášku do pečiva
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané kedlubny nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Dáme je vařit do osolené vody, téměř do měkka.

  2. Z vajec, strouhanky, sýru, mléka a koření smícháme těstíčko. Mouku přidáváme dle potřeby, aby těstíčko bylo hustší a nestékalo.

  3. Uvařené kedlubny osušíme a obalíme v těstíčku. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Vhodná příloha je bramborová kaše nebo vařené brambory a tatarská omáčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!